Gyakran ismételt kérdések

Be- vagy átirathatom a gyermekem év közben a helyi óvodába?

Természetesen. Az óvodai felvételi vagy átvételi kérelem kitöltésére a nevelési év folyamán is van lehetőség, amennyiben kardoskúti lakcímmel rendelkeznek. Keresse bizalommal az intézményvezetőt!

- a gyermek lakcímét igazoló hatósági igazolványát

- a gyermek születési anyakönyvi kivonatát

- a gyermek TAJ kártyáját

- sajátos nevelési igényű vagy korai fejlesztésben részesülő gyermek esetén a Szakértői Bizottság véleményét

- külföldiek esetén a gyermek magyarországi tartózkodásra jogosító dokumentumát

Váltócipő és váltó ruha a legfontosabb első sorban. A váltóruhákat az óvoda által biztosított ruhatároló zsákban kell tárolni. (Nadrág, póló, alsónemű, zokni, atléta rövidnadrág - ezeket mindig évszaknak megfelelően kell cserélni.) Az ebéd utáni fogmosáshoz fogkefét kell behozni, a fogkrémet és fogmosó poharat az óvoda biztosítja.

Elsősorban a gyermek beszokásának egyéni ütemétől függ. Véleményünk szerint 3 hétnek kell eltelnie, hogy a gyermek jól megismerje a társait, a pedagógusokat és a dajkákat. Ezt követően a szülővel egyeztetve beszéljük meg az első bent alvás alkalmát.

A délutáni alváshoz bekérünk egy pizsamát, egy párnát és egy takarót. A huzatokat és a lepedőt az óvoda biztosítja a gyermekek számára. Amennyiben a gyermeknek van kedvenc plüsse vagy cumival alszik még, azokat is be lehet neki hozni egy kis hátitáskában. 

A tornazsákba kérünk egy sportcipőt, zoknit, rövid vagy hosszú szárú nadrágot és egy pólót.